Coach Yolanthe

Dit is Yolanthe: doelgericht, intuïtief, concreet, sprankelend
Doelgroep: 
professionals, mensen die zich her-oriënteren in leven/werk, overheid
Specialisaties: 
loopbaancoaching, lifecoaching, stressmanagement, keuzes maken

”Heb je behoefte aan meer aan plezier dan wel voldoening in je leven en/of werk? Mijn coaching helpt je om patronen te doorbreken door inzicht in de situatie en van daaruit bewust te kiezen wat je wil en hoe je met de situatie om wil gaan om daadwerkelijk een verandering in gang te zetten”

Je kunt bij mij terecht met vragen over: “Hoe je bewuster het stuur over je leven of werk in eigen hand kan nemen en van daaruit vormgeven. Bijvoorbeeld als je het lastig vindt om voor jezelf op te komen, of als je er moeite mee hebt om stevig voor jezelf te gaan staan, of als je het gevoel hebt dat de spanning die je ervaart maakt dat je minder plezier hebt in het leven of minder goed functioneert in je werk. Het kan ook gaan om het maken van een keuze over wat je vervolgstap wordt qua werk.Wat geeft je eigenlijk plezier dan wel voldoening? Welke talenten en kwaliteiten wil je nu verder ontwikkelen? Wat voor werk past er dan nu bij je? Hoe kan je ­de essentie van­ die wens realiseren? En wat is daarvoor nodig? Tot slot kan ik je ondersteunen om doelgericht en proactief te werk te gaan bij het vinden van nieuw werk. Wat is jouw elevator pitch, als het gaat om het vinden van nieuw werk? Hoe laat je een cv voor je spreken? Hoe kan je handig gebruik maken van netwerken en netwerkgesprekken? Hoe kan je Linkedin goed benutten voor het vinden van het werk dat je ambieert?

Zo werk ik: Mijn werkwijze is resultaatgericht, met de diepgang die nodig is voor jou om in beweging te komen. Mijn focus ligt op het geven van inzicht, waarbij ik je stimuleer om dit inzicht meteen toe te passen in concrete situaties, zoals de omgang met je leidinggevende of het vinden van nieuw werk.

In de coachingstrajecten vind ik het vooral belangrijk om maatwerk te leveren, zodat ik goed aansluit op jouw coachingsvraag. Daarvoor maak ik gebruik van diverse instrumenten, zoals:

· het koersonderzoek volgens de methode Hoogendijk, met onder andere biografisch werken;
· het Systeem voor Individuele Motivatie Analyse, om te verhelderen waar iemand plezier dan wel voldoening aan beleefd heeft;
· diverse visualisatietechnieken (o.a. creatieve loopbaanplanning);
· eenvoudige ademhalingstechnieken uit het Stressreductieprogramma (HeartmathBenelux), om te leren het stressniveau omlaag te brengen;
· Jobmarketing, om proactief en doelgericht nieuw werk te verwerven, volgens de de methode van Aaltje Vincent.

Anderen over Yolanthe:

●“Yolanthe gaf mij doeltreffende oefeningen, waarbij ik regelmatig verrast werd door mijn eigen antwoorden. Yolanthe luisterde goed, vroeg door en liet mij het werk doen. Dat gaf mij veel inzicht in mijn capaciteiten en in wat ik nu verder wil. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een nieuwe functie bij mijn huidige werkgever, die me enorm goed bevalt.”

● “Na bijna een jaar eenzaam solliciteren was mijn vraag aan Yolanthe om mijn motivatie terug te vinden. Yolanthe stimuleerde mij om met nieuw enthousiasme aan mijn persoonlijke presentatie te werken. In elk gesprek waren er nieuwe facetten te ontdekken of bekende facetten die weer eens van een andere kant werden bekeken. Zodoende vond ik nieuw werk, precies wat ik wilde.”

Opleidingen en certificeringen:

· Beroepsopleiding tot loopbaanadviseur, Adviesbureau Hoogendijk (nu VistaNova)
· Opleiding counselling/coaching, Academie voor counselling en coaching
· Stressreductieprogramma van Heartmathbenelux
· Training Jobmarketing, Aaltje Vincent · Module De psychologie van het lichaam, Annet van Laar
· Workshop creatieve loopbaanplanning, Alien Verhoef · Workshop systemisch coachen, Henri van Amerongen