_MG_0400

Dit is Karel: uitdagend, betrokken, bewustmakend, humoristisch
Doelgroep: professionals, leidinggevenden, management, ICT en overheid
Specialisaties: passie & talentontwikkeling in loopbaan, conflicthantering, stress & burnout

“Knelpunten rond het toepassen van talent, passie en competenties die vaak verbonden zijn aan een functie lossen we samen op. Je ‘echte’ persoonlijke drijfveren blijken vaak onvindbaar of onbewust verborgen. Ik ben daarvoor je sparringpartner, je begeleider bij het zelfonderzoek en de te nemen vervolgstappen”.

Je kunt bij mij terecht met vragen over: “ hoe voor jou of het team het onderscheid te maken met datgene wat je werkelijk wilt vormgeven. Knelpunten rond het toepassen van talent, passie en competenties die vaak verbonden zijn aan een functie lossen we samen op. Iedereen kent na verloop van tijd het gevoel, de beleving dat er een ‘plafond’ of ‘grens’ is bereikt. Zowel in (management)ambitie of­ carrière en/of binnen de afgesproken ontwikkeling van opgelegde organisatiecompetenties. Je ‘echte’ persoonlijke drijfveren blijken vaak onvindbaar of onbewust verborgen. Ik ben daarvoor je sparringpartner, je begeleider bij het zelfonderzoek en de te nemen vervolgstappen.”

Vragen die ik hoor zijn: ‘Ik heb moeite met het aangeven van grenzen.’ ‘Loyaliteit staat hoog in het vaandel, soms ga ik daar te ver mee!’ ‘Mijn werk geeft me geen voldoening, past mijn huidige functie nog?’ ‘Hoe geef ik aan dat ik extra uitdaging zoek binnen mijn werk?’, ‘Ik zie door de bomen het bos niet meer!’.  Voorop staat dat jij je weg vindt binnen de door jou bewust gekozen omgeving en mogelijk nieuw gedrag en onder ‘eigen regie’. Gedrag dat je weet af te stemmen met je privé­ en werkomgeving, op elk niveau. Je komt op je best omdat je vanuit vertrouwen kunt deelnemen aan de maatschappij. Een voor iedereen prettige houding die samengaat met het ontwikkelen van een ‘wij doen het samen’­attitude. Die weg samen vormgeven vindt plaats binnen de huidige of toekomstige werkkring en heeft bijna altijd ‘verbinding’ met zingeving, betekenis én privéomgeving. Een plek vormgeven waarin toegevoegde waarde, rechtdoen aan talent en ambitie, thuis voelen én samengaan met team of organisatie substantieel zijn.

Zo werk ik: “Onze coachgesprekken zijn open, over en weer. Er is sprake van onderling vertrouwen. Binnen deze omgeving is het juist toegestaan om ‘fouten te maken in een ontwikkeling’. In mijn visie is dit een essentiële voorwaarde voor het groeiproces. Ik daag op een plezierige wijze uit om onbekende paden te onderzoeken en uit te vinden. Alleen dan kunnen nieuwe inzichten groeien en opklimmen naar mogelijke garanties voor de toekomst. Ik luister , geef feedback over ‘toevallige’ aanknopingspunten in besproken gedrag of belevenissen. Dit leidt soms tot een confrontatie of terugkoppeling, die altijd open, welgemeend en vooral niet belerend is. Vervolgens nodig ik je uit om je nieuwe inzichten te delen, te bespreken, uit te proberen bij derden. Een continu leerproces dat organisch vorm krijgt en beoogde of zelfs niet beoogde positieve resultaten tot gevolg heeft. Ik zie het als een spel dat je vooral met plezier mag Binnen het kader van loopbaanbegeleiding of daarmee vergelijkbare vraagstukken maak ik vaak gebruik van verschillende assessments. Bij kwesties van organisatorische aard, dus voor managers cq teamleiders, gebruik ik vaak het Rijnlands en het Weick­model. Ik ben van mening dat beide meer oog hebben voor ‘andere zaken’ dan geld en de belangen van de aandeelhouder. Aspecten als de kwaliteit van de geleverde producten, het werkplezier en leeromgeving van de medewerkers, alsmede de bijdrage van de onderneming aan de samenleving als geheel maken hiervan deel uit. Deze laatste aspecten maken steeds meer deel uit van de nieuwe en op duurzaamheid gerichte bedrijfsvoering. Je staat niet alleen, je bent en mag er zeker zijn, een wezenlijk onderdeel van het geheel en kunt daarin een wezenlijke bijdrage leveren.

Anderen over Karel: “Karel heb ik leren kennen als een zeer integere, professionele en vooral vriendelijke coach. Zijn aanpak kenmerkt zich door een uitspraak die ik hem niet zelden hoorde zeggen: sommige dingen mág je leren. Op die manier brengt Karel rust en vertrouwen in zeer persoonlijke gesprekken. Met als resultaat voor mij niet alleen een kans om te leren op professioneel vlak, maar ook op het persoonlijke. Variatie bracht Karel erin door met verschillende gesprekstechnieken te werken. Zeer verfrissend om naar de andere kant van zaken te kijken. Een mooi traject om een zetje in je rug te krijgen en door te groeien. Dat raad ik een ander zeker ook aan.”

“ Many people like to hear themselves talk, but Karel likes to listen to people. I know Karel as a person who shows sincere interest and gives feedback on a pleasant, but honest way. When I joined Capgemini, it was Karel who did my final psychological assessment. I owe it to him that he, knowing the organization well, brought me in contact with the right people. It was his insight where I could accelerate best, even before I knew it. He was right all the time. Karel is a person with great social skills and looks at the individual and the teams ́ best interest. He is a great manager and above all a great coach.”

Mijn opleidingen & certificeringen: “Mijn loopbaan kent diverse rollen op het gebied van tactisch en strategisch management (MT) binnen de werkvelden van overheid, politie en ICT. Met name binnen HR heb ik mij weten te ontwikkelen tot loopbaanspecialist en veranderkundige. Naast onderstaande opleidingen heb ik mij ook weten te vormen tot co­creator van nieuw werk perspectief, inspireer ik op arbeidsvitaliteit en eigen­kracht­vormgeving.

  • Erkend en gecertificeerd Noloc loopbaanprofessional.
  • Erkend en gecertificeerd Coach EAI Practitioner (EMCC NOBCO).
  • Gecertificeerd Coach (Coaching Academy Int.). ● Gecertificeerd MY­E­tool assessor.
  • Gecertificeerd OPQ assessor (SHL – gecertificeerd).
  • Mediation opleiding bij Limetree.
  • Colleges en Workshops Verandermanagement en Cultuurveranderingmanagement
  • Daarnaast heb ik verschillende andere opleidingen, trainingen en workshops gevolgd op het gebied van leidinggeven, sales, stress­ en conflicthantering, communicatietechnieken, coach­ en loopbaanbegeleiding. Uiteraard houd ik mijn kennis scherp door het bijwonen van congressen, workshops en intervisie met collega’s.”

 

Afspraak plannen: Kijk in de agenda, plan uw route en email karel@gortcoaching.nl