_MG_9977Dit is Angelique: stimulerend, energiek, creatief en flexibel
Doelgroep: 
management, young/senior professionals
Specialisaties: executive, career, life coaching, burnout, Engelstaligen

“Door mijn 20 jaar ervaring als arbeids- en organisatiepsycholoog heb ik geleerd aan te sluiten en te doen wat nodig is.”

Je kan bij mij terecht voor vragen over: “Je kan bij mij terecht met vragen over persoonlijke- en organisatie-ontwikkelingsvraagstukken in de brede zin van het woord. Op het persoonlijke vlak kan je bij mij terecht met vragen over het veranderen van dysfunctioneel gedrag of hardnekkige patronen, omgaan met faalangst of andere onzekerheden, burn-out of stress gerelateerde vragen. Ook problemen met studiekeuze of persoonlijke effectiviteit behandel ik graag. Op het organisatievlak werk ik graag met je aan het ontwikkelen van vaardigheden of competenties zoals beïnvloedend vermogen en leidinggevende vaardigheden. Tenslotte ben je bij mij ook aan het goede adres voor meer wezenlijke vragen als wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?”

Zo werk ik: “In mijn 20 jaar ervaring als coach heb ik vooral geleerd dat iedere vraag uniek is en daarmee maatwerk noodzakelijk voor succes. Om in mijn coaching daadwerkelijk bij de persoon aan te kunnen sluiten en daarmee te kunnen doen wat nodig is, beschik ik inmiddels over een breed spectrum aan technieken en instrumenten. Voorbeelden zijn psychologisch onderzoek, Cognitieve Gedragstherapie, RET, Biografisch werk, Transactionele analyse, Systemisch werken, Oplossingsgerichte coaching en Integratieve psychotherapie . Om het risico van ‘paralyse door analyse’ te voorkomen, doe ik alleen dat wat nodig is. Dit om te voorkomen dat alle tijd opgaat aan het analyseren en er onvoldoende tijd overblijft om te komen tot een implementeerbare oplossing. Mijn ervaring is dat het niet altijd nodig is om ‘de diepte in te duiken’, alhoewel mijn aanpak zich er absoluut voor leent op alle vier relevante niveaus te interveniëren als dat nodig is: het onderbewuste (‘wie ben ik?’), de waarden en normen (‘wat vind ik?’) de vaardigheden (‘wat kan ik?’) en het gedrag (‘wat doe ik?’).”

Anderen over Angelique: “Cliënten en collega’s beschrijven mij als iemand die met haar nieuwsgierige, open en geduldige houding gemakkelijk aansluiting vindt bij mensen van allerlei leeftijden en achtergronden. Ook de eigenschappen sprankelend, creatief, inspirerend en flexibel hoor ik vaak terug. Blij ben ik zelf met de feedback dat ik anderen confronteer op een respectvolle wijze en hen aan weet te zetten tot daadwerkelijke gedragsverandering.”

Mijn opleidingen & certificeringen

 • Registerpsycholoog NIP Arbeids en Organisatie
 • Cognitieve Gedragstherapie – RINO en Kienhorst vandenBout
 • Integratieve psychotherapie – Academie voor Psychotherapie
 • Transactionele Analyse – Londen
 • Rationeel Emotieve Therapie- London
 • Hypnose en trance in de medische setting – Cure & Care
 • Oplossingsgerichte Therapie
 • Provocatieve Coaching
 • Lichaamsgericht en energetisch werk – Centrum voor Leven en Intuïtie
 • Adviesvaardigheden, Coaching & Mentoring, Train-de-trainer, Interviewvaardigheden, Gesprekstechnieken, Projectmanagement, Strategisch Personeelsmanagement, TQM, Changemanagement, EFQM
 • Gecertificeerd om te werken met veel verschillende assessment-, loopbaan-, diagnostiek- en coaching- instrumenten van Pearson, Swets, OPP

“Ik ben mijn loopbaan begonnen bij PriceWaterhouseCoopers als extern adviseur, daarna een aantal jaren gewerkt als intern adviseur bij een Britse bank in Londen. Terug in Nederland deed ik opdrachten voor diverse HR-bureaus (o.a. SHL, Berenschot, Leeuwendaal, VanHarte&Lingsma, Boertien), onderwijsinstanties (o.a. ROC, Hogeschool Utrecht, Universiteit van Wageningen), non-profit organisaties (o.a. Bronovo, Sportgeneeskunde, eerste en tweedelijns praktijken) en for-profit organisaties (o.a. ABN AMRO, Rabobank, AlpInvest, IBM).”

Kijk in de agenda en plan direct een gratis oriëntatiegesprek met Angelique »