Dit ifoto alwines Alwine: begripvol, resultaatgericht, nuchter
Doelgroep: 
hogeropgeleiden, professionals, leidinggevenden
Specialisaties: loopbaancoaching, outplacement, functioneringsproblemen

“Als arbeids- en organisatie psycholoog heb ik een goede kijk op mensen ontwikkeld. Ik wil graag samen met jou uitzoeken waar je gelukkig van wordt in je werk en hoe je dit kunt realiseren, of het nou om het vinden van een nieuwe baan gaat of om het omgaan met hindernissen in je huidige werk.”

Je kunt bij mij terecht voor vragen over: ”Ik kan je helpen bij wat een goede volgende stap in je loopbaan zou zijn, hoe je jouw talenten en kwaliteiten beter kunt inzetten en wat je echte passies en drijfveren zijn. Ik kijk naar je persoonlijkheid en naar de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Het kan heel goed dat je op dit moment je baan niet meer leuk vindt, terwijl jaren geleden deze baan juist een droombaan leek te zijn. Als je de stap wilt of moet maken naar een andere baan dan ben ik jouw coach in het ontdekken wat bij je past in deze fase van je leven. Ik kan je helpen een strategie uit te zetten om te komen waar je wilt zijn. Ik kan zowel in de analyse (Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?) een goede rol spelen als in de daadwerkelijke begeleiding naar een nieuwe baan. Je kunt bij mij ook terecht met vragen als: “Ik loop steeds tegen problemen aan in de samenwerking met anderen, wat kan ik daar aan doen? Hoe kan ik mijn functioneren verbeteren? Hoe kan ik mezelf verder ontwikkelen?”

Zo werk ik: “Om af en toe tot gezonde relativering te komen is humor voor mij ook een heel belangrijk aspect tijdens coaching. In het verleden ben ik werkzaam geweest als personeelsadviseur, HR-manager en ook als vertrouwenspersoon. Ik heb daardoor een goede kijk ontwikkeld op hoe het er in organisaties aan toegaat en voor welke dilemma’s medewerkers en managers komen te staan. Ieders verhaal en ervaring is uniek en verdient aandacht van de coach. Daarnaast helpt deze ervaring ons om een verhaal vanuit verschillende invalshoeken te belichten. Mijn benadering is redelijk nuchter en ‘down to earth’, ik ben geen therapeut en ga uit van het hier en nu. Het gaat om de problemen die je nu tegenkomt of de uitdaging waar je nu voor staat. Soms is er sprake van problemen in het verleden, hoe je er nu mee omgaat is echter wat jij kunt beïnvloeden en daar wil ik je graag bij helpen.”

Anderen over Alwine: “Alwine luistert aandachtig en adviseert praktische en haalbare oplossingen. Ze heeft veel kennis en ervaring en oprechte interesse in de ander. In haar benadering van anderen is zij respectvol en oprecht. Haar zienswijze als psycholoog is scherp en omvat meerdere aspecten. Zij is vriendelijk en laagdrempelig.’’

Mijn opleidingen & certificeringen

  • Arbeids- en Organisatie psychologie (UvA, 1987)
  • Training loopbaancoaching Ardis Den Haag (1999)
  • Training en certificering MBTI (2000)
  • Leergang Coaching bij psychische problemen (PAO, Leiden, 2003)
  • Training RET (RINO groep, 2007)

“Ik ben sinds 1999 werkzaam als zelfstandige coach en testpsycholoog voor verschillende opdrachtgevers. Voor die tijd heb ik gewerkt als HR-adviseur en HR-manager. Daarnaast heb ik deel uitgemaakt van een managementteam. Ik ben lid van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen).”

 

Afspraak plannen: Kijk in de agenda, plan uw route en email alwine@gortcoaching.nl