Stress coaching bij GORTcoaching Utrecht

Afgestemd op uw specifieke wensen

Gespecialiseerde stress coaches

Voorkomen of het herstellen van stress en burn-out

Toepasbare & actuele wetenschappelijke kennis

Stress coaching Utrecht

Stress coaching is gericht op het voorkomen en het herstellen van stress of burn-out. De uitgangspunten van deze vorm van coaching zijn het verkrijgen van concrete kennis en inzichten in de factoren die leiden tot stress, en bovenal het direct verlagen van de ervaren stress. Met als eindresultaat een beter persoonlijk stress- en time management. Naast het voorkomen en herstellen van stress bieden we u een aftercare programma waarmee u uzelf voor de lange termijn beschermt tegen stressklachten.

Algemene info over coaching

Prijs

145,- euro per uur excl. BTW. Als particulier kunt u gebruik maken van een speciaal tarief van €99,- incl. BTW per uur.

U kunt direct starten

Kijk direct in de agenda van uw coach en plan uw gratis oriëntatiegesprek.

Trajectduur

Afhankelijk van uw doelstellingen kunt u rekenen op gemiddeld 5 tot 15 coachgesprekken, ongeveer 1 keer per 2-3 weken.

Aftercare programma

Naast het voorkomen of herstellen van stress middels coaching bieden we u ook een aftercare programma waarmee u er zeker van bent dat u de juiste keuzes blijft maken. Een aftercare programma kunt u samenstellen met uw coach en kan bestaan uit bijv. 6 gesprekken over een periode van 1 jaar.

Inhoudelijk over stress coaching

Wat levert stress coaching u op?
Hieronder een greep uit de voordelen die stresscoaching u kan opleveren:
» Preventie van stress en/of burn-out » De balans tussen u als individu en uw omgeving wordt hersteld
» Stressklachten worden op korte termijn gereduceerd en uiteindelijk helemaal opgelost
» U herstelt van uw klachten en weet wat er moet gebeuren om te voorkomen dat het terugkeert
» Stressklachten worden eerder herkend en zo kan een eventuele burn-out worden voorkomen U ervaart stress en u heeft behoefte aan begeleiding? U wilt weten hoe u stress vroegtijdig aan kan pakken? Of u wilt een betere balans vinden tussen uw privésituatie en werk? Dan is het aan te raden om de hulp van een coach in te schakelen die gespecialiseerd is op het gebied van stresscoaching.

» Vraag hier uw gratis oriëntatie gesprek aan

Wat is stress?
Stress is de interactie tussen fysiologische en psychologische processen. Enerzijds wordt ons denken door psychologische en emotionele processen beïnvloed. Anderzijds kunnen er psychosomatische en fysiologische klachten optreden wanneer we angstig zijn of wanneer we ons mentaal inspannen. Stress is dus de combinatie van lichamelijke en mentale reacties op (in)spanningen. Stressreacties ontstaan wanneer onze intenties geblokkeerd worden doordat we de situatie niet meer onder controle denken te hebben. Stress kan ontstaan in verscheidene situaties. Het meest opvallend is de acute stress die optreedt bij ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven, zoals een sterfgeval of het verlies van een baan. Ingrijpende veranderingen kunnen ook stressvol zijn wanneer zij een positieve waarde hebben, zoals trouwen en het krijgen van een nieuwe baan. Bij het ervaren van stress dreigt men het overzicht en de controle te verliezen. In een stressvolle periode is men zowel fysiek als geestelijk kwetsbaar, men wordt sneller verkouden, heeft eerder hoofdpijn, rugklachten of spierspanningen. Iedereen heeft in zijn of haar lichaam een zwakke plek die het eerst op stress reageert. Mensen verschillen in hun tolerantie voor stress; wat de een als zeer belastend ervaart, vindt een ander juist een prettige werksituatie; wat de een als een bedreiging ziet, is voor de ander een uitdaging.

» Vraag hier uw gratis oriëntatie gesprek aan

Met welke vragen kan ik terecht bij een stress coach?
Veel gestelde vragen bij een stress coaching traject zijn: » Welke handvatten kunt u gebruiken om stress te verminderen? » Hoe kan ik stress eerder herkennen en hier actief iets mee doen? » Hoe kan ik herstellen van mijn burn-out? Met deze (en andere) vragen kunt u terecht bij een stress coach die samen met u zal streven naar het ontwikkelen van meer en betere vaardigheden zodat u beter uw stressgerelateerde problemen kunt oplossen.

» Vraag hier uw gratis oriëntatie gesprek aan

Preventie & Interventie
Bij het nemen van maatregelen om stress, gezondheidsschade en burn-out te verminderen kunnen we onderscheid maken tussen twee soorten maatregelen: » Preventie: het voorkomen van gezondheidsschade door ervoor te zorgen dat de blootstelling aan stressverwerkkende factoren binnen bepaalde grenzen blijft. Maatregelen betreffen het optimaliseren van de werkplek en het verhogen van de stresstolerantie. » Interventie: het in een zo vroeg mogelijk stadium signaleren van beginnende problemen, stressreacties of gezondheidsschade. Hier kunnen adequate maatregelen voor genomen worden om verdere schade te voorkomen, en de al bestaande schade zoveel mogelijk te herstellen. Maatregelen betreffen het reduceren van de werklast of mindfullness technieken. Zowel preventie als interventie kunnen werk- of persoonsgericht zijn. Veel van de coaches van GORTcoaching passen aspecten toe van technieken zoals: Motiverende Gespreksvoering, RET, Mindfulness, NLP, Oplossingsgericht coachen en MMS coaching. Kijk in het profiel van de coach van uw voorkeur om te lezen welke technieken er precies worden toegepast.

» Vraag hier uw gratis oriëntatie gesprek aan

Voordelen voor bedrijven
“Een derde van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door werkgerelateerde psychische klachten. Daarmee is zogenoemde psychosociale arbeidsbelasting (PSA) de meest voorkomende beroepsziekte in ons land. Dit soort klachten wordt vaak veroorzaakt door een verstoorde balans tussen werk en privé, werkdruk, baanonzekerheid, of agressie en geweld op de werkvloer.” Dit meldt rijksoverheid.nl. Door het vroegtijdig en constructief aanpakken van stress kan een eventuele burn-out worden voorkomen en kan het ziekteverzuim aanzienlijk worden verminderd en veel kosten bespaard. Aangezien stress en burn-out vaak in relatie staan met de werkomgeving wordt ook de organisatie bij het proces betrokken. Hierdoor ontstaat er op de korte en lange termijn een betere balans tussen u als individu en uw (werk)omgeving.

» Vraag hier uw gratis oriëntatie gesprek aan

Hoe ziet het coachtraject er uit?
In de basis gaat u tijdens uw coachtraject werken aan uw doelstellingen door middel van coachgesprekken, reflectie oefeningen en opdrachten. In overleg is het mogelijkheid om een test af te nemen. De coaches van GORTcoaching passen coaching aspecten toe van technieken en methodieken als Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht Coachen en MMS coaching (Motivating Management Service). Kies altijd een coach waarvan u het idee hebt dat zijn/haar werkwijze, doelgroep en specialisme het beste bij u past.

Het eerste gesprek
Kunt u zich voorstellen als een goed gesprek met een iemand die u echt heel graag wilt leren kennen. Coach gaat samen met u alvast de volgende punten verkennen.

 

  • Inventarisatie – Waar wilt u mee aan de slag?
  • Ontdekken van uw gewenste (ideale) situatie – Verduidelijken van uw persoonlijke doelen

Coaching

  • De weg van uw huidige situatie naar uw ideale situatie – Wat wilt u en wat heeft u nodig? Wat kunt u doen om uw gewenste resultaat te bereiken?

Plan van aanpak uitvoeren

  • Opstellen realistisch en passend plan van aanpak – U gaat het in de praktijk brengen.

Evaluatie nieuwe situatie

  • Reflectie op uw persoonlijke doelen – Hoe ver bent u en wat wilt u nog aanpakken?

» Vraag hier uw gratis oriëntatie gesprek aan

Chat met ons:

Rechtsonder op deze pagina vind u ons chatvenster.

Testimonial stress coaching

Lees hier verder over Maartje en haar ervaring met GORTcoaching

Maartje had al een aantal jaren een leuke baan als manager bij Lifeguard. Ze was blij met haar werk, maar toch merkte ze dat ze niet meer lekker in haar vel zat. Ze ging met steeds minder energie naar huis en besefte dat ze hier aan wilde werken. Samen met haar coach is ze op zoek gegaan naar de oorzaak van dit gevoel. Na dit in kaart te hebben gebracht zijn ze aan de slag gegaan met haar wensen om beter grenzen te leren stellen, mensen beter te leren aansturen en beter te leren delegeren. Haar collega’s merken nu goed aan haar dat ze veranderd is. Ze geeft haar projectmedewerkers meer tijd om dingen zelf op te lossen en dingen zelf te doen. Maartje noemt zich door coachingstraject ook zeker een betere manager. Bekijk het filmpje voor het hele verhaal van Maartje.   


Volg de carrière van Maartje via LinkedIn

Maartje Booij: projectmanager bij Lifeguard